illustratie CO2_Prestatieladder

NCK reikt het 1.000ste CO2-Prestatieladder certificaat uit aan Hoogheemraadschap van Delfland

10 11 2020

Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft vandaag uit handen van onze auditor Merel van de Geer het CO2-bewust certificaat ontvangen voor het behalen van niveau 3 op de CO2-Prestatieladder. Daarmee ontvangt het waterschap het 1.000ste certificaat van de Ladder.

Normec NCK en de CO2-Prestatieladder

De CO2-Prestatieladder is in de afgelopen jaren een toonaangevend duurzaamheids-instrument in de Nederlandse markt geworden. Organisaties stimuleren om zelf iets te doen aan CO2-reductie, dat is de gedachte achter de CO2-Prestatieladder.

Sinds 2015 heeft NCK al vele mooie en toonaangevende bedrijven en organisaties mogen certificeren als GP-Groot B.V., BUKO Infrasupport B.V., Mourik Infra Holding B.V., Gemeente Renkum, provincie Gelderland en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Wij zijn er dan ook meer dan trots op om nu ook het 1000ste CO2-prestatiecertificaat van SKAO te mogen uitreiken bij het Hoogheemraadschap van Delfland.

Duurzaam Delfland
De CO2-Prestatieladder helpt organisaties om hun CO2-uitstoot in kaart te brengen en te verminderen. Delfland heeft zich tot doel gesteld om in 2025 energieneutraal en in 2050 klimaatneutraal te zijn. Directeur Pieter Janssen van Delfland: ‘’In ons beleid voor duurzaam inkopen wordt door ons al gunningsvoordeel verleend aan opdrachtnemers die zijn gecertificeerd conform de CO2-Prestatieladder. Het was voor ons dus een logische stap om deze methodiek ook binnen de eigen organisatie toe te passen. Dat leidt tot een betere dialoog met marktpartijen over de mogelijkheden voor reductie van de CO2-uitstoot.”

De CO2-voetafdruk van Delfland is 14.000 ton waarbij de belangrijkste emissies zijn: 7.090 ton biogasverbruik op de afvalwaterzuiveringen, 3.894 ton elektriciteitsverbruik en 1.633 ton aardgasverbruik. Het hoogheemraadschap gaat o.a. aan de slag met de volgende CO2-reducerende maatregelen: verder verduurzamen van de inkoop van elektriciteit, biogas omzetten naar groen gas en leveren aan het gasnet als duurzame brandstofbron voor de transportsector, het elektrisch maken van het wagenpark en investeringen in zon- en windenergie. “Daarnaast helpen we initiatiefnemers om aquathermie (restwarmte uit de afvalwaterzuivering en oppervlaktewater) in te zetten als maatregel voor de energietransitie, om woningen duurzaam te verwarmen.

Toine Poppelaars, bestuurslid van de Unie van Waterschappen (UVW): “De water-schappen zien de CO2-Prestatieladder als een krachtig instrument voor verduur-zaming van de sector. Het is mooi nieuws dat het Hoogheemraadschap van Delfland, naast hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, nu ook deze certificering heeft behaald. Momenteel zijn vijf andere waterschappen via een certificeringstraject ook op weg naar certificering. Meer waterschappen zullen in 2021 volgen.”

(Bron: skao.nl)

Vragen?
Heeft uw vragen over bovenstaande informatie? Neem dan gerust contact met ons op via +31 (0)251 – 22 22 73 of via info-nck@normecgroup.com.

Meer nieuws

Neem contact met ons op

Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden en informeren u graag over onze dienstverlening.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

illustratie man achter laptop
Normec NCK Normec NCK logo Velserweg 14 1942 LD Beverwijk +31 (0)251 22 22 73 https://www.linkedin.com/company/normec-nck/
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu

Zoek op de website