Certificering managementsystemen

Betrouwbaar en deskundig

Mensen in veiligheidskleding controleren bouwplaats

Safety Culture Ladder

De Safety Culture Ladder, voorheen de Veiligheidsladder, is een beoordelingsmethode om het veiligheidsbewustzijn van uw bedrijf te meten. Dit criterium wordt als verplichting opgenomen in aanbestedingen en contracten in de bouw zoals vastgelegd in de maatregel Veiligheid in Aanbestedingen (ViA). De maatregel maakt onderdeel uit van de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) die ondertekend is door ProRail, Rijksvastgoedbedrijf en Rijkswaterstaat en een aantal grote bedrijven uit de bouw- en installatiesector. Doel is om de veiligheid in de gehele keten te verhogen. De ondertekenaars zullen vanaf 1 januari 2022 de Safety Culture Ladder bij inkoop en contractering van werken en adviesdiensten uitvragen.

Wat zijn de voordelen van de Safety Culture Ladder?

  • De Safety Culture Ladder geeft een goed inzicht in, en een impuls aan, de veiligheidscultuur van uw organisatie.
  • Het hanteren van de Safety Culture Ladder biedt kaders voor veilig werken aan alle partijen die in diverse branches werkzaam zijn.
  • De Safety Culture Ladder heeft veel raakvlakken met ISO 45001VCA en VCU.

Normec NCK en de Safety Culture Ladder

Sinds 1 maart 2021 kent de Safety Culture Ladder vier verschillende producten met elk hun eigen toetsingsregime:

  1. SCL Original: ieder jaar een 100% audit.
  2. SCL: in het eerste jaar een 100% audit, in jaar twee en jaar drie een vervolgaudit van 40%.
  3. SCL Light: een audit van 40% in het eerste jaar. In jaar twee en jaar drie vindt een check op het actieplan plaats.
  4. Approved Self Assessment: een zelfevaluatie door de organisatie. De certificerende instelling controleert enkel of dit procesmatig op de afgesproken manier is uitgevoerd.

Let op: van de hier bovengenoemde producten geven enkel product 1 en 2 recht op een certificaat met daarop vermeld de behaalde trede. Meer info over de producten en hun scope vindt u hier.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag een offerte aan

Dit zeggen klanten over Normec NCK

GP Groot logo
GP Groot

In gesprek met GP Groot over Normec NCK

“Ik herken het benutten van kansen, het streven naar continuïteit en de efficiency van werken in Normec NCK. Afspraak is afspraak.”

FAQ

Alle meest gestelde vragen over dit onderwerp

Waar vind ik meer informatie over de accreditatie en scope van Normec NCK?

Alle informatie over onze accreditatie is te vinden op de website van de Raad voor Accreditatie (RvA). ). Wij staan hier geregistreerd onder nummer C501 voor managementcertificering en nummer C626 voor productcertificering. Hebt u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via +31 (0)251 – 22 22 73.

Kan Normec NCK meerdere schema’s gelijktijdig auditeren?

Ja, wij kunnen meerdere schema’s gelijktijdig of gecombineerd auditeren. Wel is dit bij lopende certificaten afhankelijk van hun afloopdatum. Verder zijn de ISO-normen ISO9001, ISO14001 en ISO45001 vanwege hun structuur zeer goed te combineren. Ook audits voor schema’s als VCA en ISO9001 kunnen gecombineerd worden uitgevoerd.