Certificering managementsystemen

Betrouwbaar en deskundig

Mensen staan op dak met zonnepanelen

ISO 14001

De ISO 14001-norm is een wereldwijd bekende en geaccepteerde norm voor milieumanagementsystemen. Een milieumanagementsysteem helpt uw organisatie een milieubeleid te ontwikkelen, te implementeren en vervolgens ook te beheersen en verbeteren. Net als bij alle andere ISO-normen vormt de High Level Structure (HLS) de basis van de ISO 14001. Hierdoor wordt integratie van verschillende managementsysteemnormen veel eenvoudiger terwijl de structuur en basiseisen hetzelfde blijven. Dit levert een aanzienlijke tijdsbesparing op bij het onderhouden van de diverse systemen wanneer u zich voor meerdere managementsysteemnormen certificeert. Hoewel de indeling van de ISO 14001-norm een bepaald model kent, is dit door iedere organisatie te interpreteren op een manier die het best bij de organisatie past.

Wat zijn de voordelen van een ISO 14001-certificering?

  • Een ISO 14001-certificering optimaliseert de bedrijfsprocessen en verhoogt de efficiency.
  • Een ISO 14001-certificering draagt in grote mate bij aan het voorkomen van faalkosten.
  • Het implementeren van risico- en kansenmanagement geeft uw klanten zekerheid dat projectdoelstellingen gehaald worden.
  • Een ISO 14001-certificering biedt goede aanknopingspunten om milieumanagement op een strategischer niveau in te steken en tegelijkertijd beter in te bedden in de normale bedrijfsvoering.
  • Een ISO 14001-certificering stimuleert uw organisatie goed zicht te houden op trends en ontwikkelingen en op wat stakeholders van uw organisatie verwachten en eisen.
  • Een ISO 14001-certificering verbetert het imago van uw bedrijf.

Normec NCK en de ISO 14001-certificering

Voor certificaties die we onder accreditatie uitvoeren, gebruiken we het certificatieschema van de Stichting Coördinatie Certificatie Milieu- en arbomanagementsystemen (SCCM). Onze audits voldoen aan de door de SCCM opgestelde spelregels. Bent u bezig met het opzetten van een milieumanagementsysteem? Dan is het eerste hoofdstuk van het certificatieschema over de interpretatie van de norm voor u van belang. Meer informatie vindt u hier.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag een offerte aan

Dit zeggen klanten over Normec NCK

Slokker logo
Slokker Bouwgroep

Slokker Bouwgroep

“Ik kende Normec NCK vanuit een ander dienstverband. Toen ik eind 2014 bij Slokker Bouwgroep in dienst trad, heb ik ze als het ware meegenomen.”

FAQ

Alle meest gestelde vragen over dit onderwerp

Waar vind ik meer informatie over de accreditatie en scope van Normec NCK?

Alle informatie over onze accreditatie is te vinden op de website van de Raad voor Accreditatie (RvA). ). Wij staan hier geregistreerd onder nummer C501 voor managementcertificering en nummer C626 voor productcertificering. Hebt u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via +31 (0)251 – 22 22 73.

Kan Normec NCK meerdere schema’s gelijktijdig auditeren?

Ja, wij kunnen meerdere schema’s gelijktijdig of gecombineerd auditeren. Wel is dit bij lopende certificaten afhankelijk van hun afloopdatum. Verder zijn de ISO-normen ISO9001, ISO14001 en ISO45001 vanwege hun structuur zeer goed te combineren. Ook audits voor schema’s als VCA en ISO9001 kunnen gecombineerd worden uitgevoerd.