Referentie

Prettige en informele manier van communiceren

Inspectie zonnepanelen

Slokker Bouwgroep over Normec NCK

 

Slokker logo

 

Slokker Bouwgroep is sinds 2015 klant van Normec NCK en is gecertificeerd voor: VCA*, VCA**, ISO 9001 en ISO 14001.

De Slokker Groep is opgericht in 1935 en gevestigd in Nederland, Canada en de Verenigde Staten en inmiddels ruim 85 jaar actief in de vastgoedmarkt. Als ontwikkelaar, bouwer en belegger of iedere mogelijke combinatie hiervan. Een 100% familiebedrijf met ondertussen de derde generatie aan het roer. Innovatie loopt daarbij al decennia lang als een rode draad door de onderneming.

In gesprek met Erna Snelder, KAM-coördinator Slokker Bouwgroep

“Ik kende Normec NCK vanuit een ander dienstverband. Toen ik eind 2014 bij Slokker Bouwgroep in dienst trad, heb ik ze als het ware meegenomen. Wat ik waardeer aan hun aanpak zijn de korte lijnen en de prettige, informele manier van communiceren. Ook over zaken waar ik kritisch op ben. Er is openheid en wederzijds respect. Onze relatie is daarom te omschrijven als een samenwerking, een partnerschap.”

 

“Er is openheid en wederzijds respect. Onze relatie is daarom te omschrijven als een samenwerking, een partnerschap.”

Erna Snelder, KAM-coördinator Slokker Bouwgroep

 

Eigen verantwoordelijkheid certificeringen

Iedere vestiging van Slokker draagt de verantwoordelijkheid over haar eigen certificeringen. Normec NCK kijkt dan heel mooi welke auditor het best past bij de vestiging waarvoor op dat moment een audit gepland staat. Overigens is het typisch Slokker dat we bij voorkeur stevig ge-audit willen worden. Jazeker, een certificaat is belangrijk om geselecteerd te worden voor bepaalde opdrachten, maar het gaat ons vooral om het leerproces. Hebben we onze proceskwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieuaspecten nog steeds op orde en hoe kan het nóg beter?

In dat proces blijkt hoe belangrijk het is dat een auditor over praktijkervaring beschikt. Zelf ben ik van huis uit bouwkundige en veiligheidskundige, dus ik heb veel praktijkervaring en kennis over de normen. Maar de auditoren van Normec NCK komen bij zo veel verschillende bedrijven over de vloer, dat alles wat hen bij ons opvalt – en daarbij doel ik niet eens op afwijkingen – ik als een leermoment zie. En daarin zit voor mij de meerwaarde van een audit.

In de geest van de norm

Een ander voordeel van die praktijkervaring is dat de auditoren zich het bedrijfsproces niet meer eigen hoeven te maken, waardoor er meer diepgang in de audit zit. Daarnaast beoordelen ze processen niet sec aan de hand van de checklist, maar veel meer in de geest van de norm. Simpelweg omdat ze de dagelijkse praktijk begrijpen en weten wat ertoe doet.

Als Slokker willen we een product leveren dat niet alleen voldoet aan de eisen van de klant, maar ook aan de wet- en regelgeving. We willen onze medewerkers en iedereen die om de bouwplaats heen beweegt beschermen, evenals het milieu. Deze behoefte is intrinsiek en wordt niet extra getriggerd door een norm of een certificering. Maar toch is het signaal richting de buitenwereld dat een externe instantie onze manier van werken als goed beoordeelt, vandaag de dag misschien wel belangrijker dan ooit.”

Gerelateerde diensten