Certificering managementsystemen

Betrouwbaar en deskundig

Twee mensen in veiligheidsvesten op bouwplaats

VCU

VCU staat voor Veiligheid en gezondheid Checklist Uitzendkrachten en is bedoeld voor uitzend- en detacheringsbureaus die personeel uitzenden naar VCA-gecertificeerde bedrijven. Dit betreft vaak bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met verhoogd risico of in een risicovolle omgeving. Denk daarbij aan constructie- of onderhoudswerkzaamheden die plaatsvinden op bouwterreinen, in fabrieken en werkplaatsen en bij installaties.

Wat zijn de voordelen van een VCU-certificering?

  • Een VCU-certificering verhoogt het veiligheidsbewustzijn van medewerkers en leidt tot een afname van het verzuimpercentage en het aantal ongevallen.
  • Een VCU- certificering en het bijbehorende logo geven u bij het verwerven van opdrachten een voorsprong op concurrenten die nog niet zover zijn.
  • Uitzend- en detacheringsbureaus met een VCU- certificering voldoen in de praktijk aan belangrijke arbowet- en regelgeving.
  • Uitzend- en detacheringsbureaus met een VCU- certificering worden periodiek onafhankelijk getoetst en dragen gestructureerd zorg voor veiligheid, gezondheid en milieu volgens de VCU-checklist.

Normec NCK en de VCU-certificering

Normec NCK behoort tot de grootste aanbieders van VCU-certificeringen. In Nederland én in België.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag een offerte aan

Dit zeggen klanten over Normec NCK

Fred van der Linden montage
Fred van der Linden Montage

Al meer dan 10 jaar klant van Normec NCK

“Het was de eigenaar van een arbo-adviesbureau die mij met Normec NCK in aanraking bracht. Hij werkte zelf al jarenlang met ze en was lovend over hun praktische benadering.”

FAQ

Alle meest gestelde vragen over dit onderwerp

Waar vind ik meer informatie over de accreditatie en scope van Normec NCK?

Alle informatie over onze accreditatie is te vinden op de website van de Raad voor Accreditatie (RvA). ). Wij staan hier geregistreerd onder nummer C501 voor managementcertificering en nummer C626 voor productcertificering. Hebt u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via +31 (0)251 – 22 22 73.

Kan Normec NCK meerdere schema’s gelijktijdig auditeren?

Ja, wij kunnen meerdere schema’s gelijktijdig of gecombineerd auditeren. Wel is dit bij lopende certificaten afhankelijk van hun afloopdatum. Verder zijn de ISO-normen ISO9001, ISO14001 en ISO45001 vanwege hun structuur zeer goed te combineren. Ook audits voor schema’s als VCA en ISO9001 kunnen gecombineerd worden uitgevoerd.