Certificering managementsystemen

Betrouwbaar en deskundig

Persoon met veiligheidsgordel tijdens bouw

ISO 45001

De ISO 45001 is de mondiale managementsysteemnorm voor gezond en veilig werken (G&VW). De ISO 45001-norm is een hulpmiddel om systematisch invulling te geven aan de wettelijke verplichting voor werkgevers om zorg te dragen voor de veiligheid en gezondheid van werknemers. Daarnaast draagt de norm bij aan het voeren van een beleid dat gericht is op het realiseren van zo goed mogelijke arbeidsomstandigheden. ISO 45001 is van toepassing op elke organisatie die een G&VW-managementsysteem wil inrichten, implementeren en onderhouden om arbeidsomstandigheden te verbeteren, gevaren weg te nemen en G&VW-risico’s (met inbegrip van tekortkomingen van het systeem) te minimaliseren.

Wat zijn de voordelen van een ISO 45001 certificering?

  • Werken volgens de ISO 45001 maakt de bedrijfsvoering veiliger waardoor de kans op ongevallen lager wordt.
  • Een ISO 45001-certificering optimaliseert de bedrijfsprocessen en verhoogt de efficiency.
  • Een ISO 45001-certificering draagt in grote mate bij aan het voorkomen van faalkosten.
  • Het implementeren van risico- en kansenmanagement geeft uw klanten zekerheid dat projectdoelstellingen gehaald worden.
  • Een ISO 45001-certificering stimuleert uw organisatie goed zicht te houden op trends en ontwikkelingen en op wat stakeholders van uw organisatie verwachten en eisen.
  • ISO 45001 bevordert goede arbeidsomstandigheden, wat leidt tot een betere medewerkerstevredenheid.
  • ISO 45001 levert als internationaal erkend certificaat een positieve bijdrage aan het imago en de reputatie van uw organisatie.

Normec NCK en de ISO 45001

Normec NCK ziet de ISO 45001 als sterke uitbreiding naast de andere ISO-normen ISO 9001 en ISO 14001. Bovendien is de ISO 45001 een mooie toevoeging aan de veiligheidsnormen als SCL, VCA en VCU.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag een offerte aan

Dit zeggen klanten over Normec NCK

Fred van der Linden montage
Fred van der Linden Montage

Al meer dan 10 jaar klant van Normec NCK

“Het was de eigenaar van een arbo-adviesbureau die mij met Normec NCK in aanraking bracht. Hij werkte zelf al jarenlang met ze en was lovend over hun praktische benadering.”

FAQ

Alle meest gestelde vragen over dit onderwerp

Waar vind ik meer informatie over de accreditatie en scope van Normec NCK?

Alle informatie over onze accreditatie is te vinden op de website van de Raad voor Accreditatie (RvA). ). Wij staan hier geregistreerd onder nummer C501 voor managementcertificering en nummer C626 voor productcertificering. Hebt u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via +31 (0)251 – 22 22 73.

Waar kan ik het certificatiereglement van Normec NCK inzien?

In het certificatiereglement van Normec NCK staan de voorwaarden beschreven waar zowel Normec NCK als de (potentieel) certificaathouder aan moet voldoen. Ook is er een uitleg van het hele certificatieproces in opgenomen. Lees hier meer over het certificatiereglement Normec NCK.

Hebt u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via +31 (0)251 222 273.