Certificering managementsystemen

Betrouwbaar en deskundig

Landbouw

VKL

De Voedselkwaliteit Loonwerk (VKL) is een kwaliteitssysteem voor de Agrarische Loonwerk sector. Met dit certificaat toon je als loonwerker aan dat er wordt voldaan aan de veiligheidseisen van de landbouw en handel.

Het VKL-certificaat is voor bedrijven waarin de activiteiten grotendeels bestaan uit het verrichten van werkzaamheden met, aan of door machines, voor plantaardige en dierlijke productie.

Een VKL-certificering kent twee niveaus:

  • VKL*. Een certificering voor het minimaal noodzakelijke, namelijk: het naleven van de voorschriften die betrekking hebben op de bedrijfsactiviteiten.
  • VKL**. Op dit niveau wordt er ook getoetst op de aanwezigheid en uitvoering van een bedrijfseigen risico-inventarisatie en -analyse.

Wat zijn de voordelen van een VKL-certificering?

  • Een VKL-certificering toont aan dat de onderneming voldoet aan de eisen op het gebied van voedselveiligheid en arbeidshygiëne in de loonwerksector.
  • Een VKL** certificaat is uitgebreid met een continue verbetercyclus gelijk aan ISO 9001.
  • Het certificeringssysteem wordt geborgd door Cumela Nederland.
  • De VKL-certificering is erkend door GLOBAL GAP en voldoet aan de eisen van European General Food Law en aan de HACCP criteria.

Normec NCK en de VKL-certificering

Normec NCK behoort tot de grootste aanbieders van VKL-certificeringen in Nederland.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag een offerte aan

Dit zeggen klanten over Normec NCK

GP Groot logo
GP Groot

In gesprek met GP Groot over Normec NCK

“Ik herken het benutten van kansen, het streven naar continuïteit en de efficiency van werken in Normec NCK. Afspraak is afspraak.”

FAQ

Alle meest gestelde vragen over dit onderwerp

Waar vind ik meer informatie over de accreditatie en scope van Normec NCK?

Alle informatie over onze accreditatie is te vinden op de website van de Raad voor Accreditatie (RvA). ). Wij staan hier geregistreerd onder nummer C501 voor managementcertificering en nummer C626 voor productcertificering. Hebt u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via +31 (0)251 – 22 22 73.

Kan Normec NCK meerdere schema’s gelijktijdig auditeren?

Ja, wij kunnen meerdere schema’s gelijktijdig of gecombineerd auditeren. Wel is dit bij lopende certificaten afhankelijk van hun afloopdatum. Verder zijn de ISO-normen ISO9001, ISO14001 en ISO45001 vanwege hun structuur zeer goed te combineren. Ook audits voor schema’s als VCA en ISO9001 kunnen gecombineerd worden uitgevoerd.

Waar kan ik het certificatiereglement van Normec NCK inzien?

In het certificatiereglement van Normec NCK staan de voorwaarden beschreven waar zowel Normec NCK als de (potentieel) certificaathouder aan moet voldoen. Ook is er een uitleg van het hele certificatieproces in opgenomen. Lees hier meer over het certificatiereglement Normec NCK.

Hebt u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via +31 (0)251 222 273.