Normec NCK toetst veiligheidsbewustzijn met Safety Culture Ladder

28 06 2021

Op 1 januari 2022 gaat de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) in. Die heeft als doel veiligheidsbewustzijn te stimuleren, zodat er minder onveilige situaties en incidenten ontstaan. De Safety Culture Ladder, voorheen de Veiligheidsladder, is het certificaat waarmee je aantoont dat je veilig werkt. Normec NCK verzorgt hiervoor de volledige certificering.

Bij Normec NCK is Paul van Schijndel auditleider. Paul signaleert toenemende interesse in de Safety Culture Ladder. “Opdrachtgevers stellen vanaf begin volgend jaar het certificaat verplicht. Je moet als opdrachtnemer kunnen aantonen dat je op een bepaalde trede op de ladder staat en dienovereenkomstig werkt.

Eén ladder, vier varianten

“Veel van onze klanten zitten in de bouw en infra”, zegt Paul. “We komen over de vloer bij bedrijven met honderden medewerkers, maar schuiven ook aan de keukentafel aan. Hoe groot of klein ook, we denken graag mee met de klant.” De Safety Culture Ladder kent vier varianten. Bouwbedrijven en hun opdrachtgevers kiezen zelf de variant die passend is. Twee ervan worden uitgegeven met een certificaat: de SCL Original met jaarlijks een volledige audit, en het SCL-product waarbij je alleen het eerste jaar een volledige audit krijgt. Bij de andere twee, de SCL Light en de Approved Self Assessment, komt Normec NCK weliswaar langs om te toetsen maar er volgt geen certificaat.

Foto: René van den Burg

Paul van Schijndel

“Veel van onze klanten zitten in de bouw en infra.”

Met het samengaan van NCK met Normec Group eind 2019, maken leden van Bouwend Nederland nu gebruik van een certificerende instelling met een breed pakket aan certificeringsdiensten. Zij worden via één vast aanspreekpunt geholpen.

Dit artikel verscheen in Bouwend Nederland editie: Bedrijfsvoering p.33.

Normec NCK Normec NCK logo Velserweg 14 1942 LD Beverwijk +31 (0)251 22 22 73 https://www.linkedin.com/company/normec-nck/
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu

Zoek op de website