illustratie iso 14001

ISO 14001

Wat is ISO 14001?

De ISO 14001-norm is een wereldwijd bekende en geaccepteerde norm voor milieumanagementsystemen. Een milieumanagementsysteem helpt uw organisatie een milieubeleid te ontwikkelen, te implementeren en vervolgens ook te beheersen en verbeteren. Net als bij alle andere ISO-normen vormt de High Level Structure (HLS) de basis van de ISO 14001. Hierdoor wordt integratie van verschillende managementsysteemnormen veel eenvoudiger terwijl de structuur en basiseisen hetzelfde blijven. Dit levert een aanzienlijke tijdsbesparing op bij het onderhouden van de diverse systemen wanneer u zich voor meerdere managementsysteemnormen certificeert. Hoewel de indeling van de ISO 14001-norm een bepaald model kent, is dit door iedere organisatie te interpreteren op een manier die het best bij de organisatie past.

Normec NCK en de ISO 14001-certificering

Voor certificaties die we onder accreditatie uitvoeren, gebruiken we het certificatieschema van de Stichting Coördinatie Certificatie Milieu- en arbomanagementsystemen (SCCM). Onze audits voldoen aan de door de SCCM opgestelde spelregels. Bent u bezig met het opzetten van een milieumanagementsysteem? Dan is het eerste hoofdstuk van het certificatieschema over de interpretatie van de norm voor u van belang. Meer informatie vindt u hier.

Wat zijn de voordelen van een ISO 14001-certificering?

  • Een ISO 14001-certificering optimaliseert de bedrijfsprocessen en verhoogt de efficiency.
  • Een ISO 14001-certificering draagt in grote mate bij aan het voorkomen van faalkosten.
  • Het implementeren van risico- en kansenmanagement geeft uw klanten zekerheid dat projectdoelstellingen gehaald worden.
  • Een ISO 14001-certificering biedt goede aanknopingspunten om milieumanagement op een strategischer niveau in te steken en tegelijkertijd beter in te bedden in de normale bedrijfsvoering.
  • Een ISO 14001-certificering stimuleert uw organisatie goed zicht te houden op trends en ontwikkelingen en op wat stakeholders van uw organisatie verwachten en eisen.
  • Een ISO 14001-certificering verbetert het imago van uw bedrijf.

Vraag direct een offerte aan voor ISO 14001

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Benieuwd naar de investering voor uw beoogde certificering? Normec NCK denkt graag met u mee. Vul onderstaand formulier in en ontvang binnen 2 werkdagen vrijblijvend een kostenindicatie voor uw certificeringstraject.

Offerte aanvragen
illustratie iso 14001

Neem contact met ons op

Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden en informeren u graag over onze dienstverlening.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

illustratie man achter laptop
Normec NCK Normec NCK logo Velserweg 14 1942 LD Beverwijk +31 (0)251 22 22 73 https://www.linkedin.com/company/normec-nck/
Nieuwsbrief

Weten wat er speelt in de branche? Schrijf u in voor onze periodieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Menu

Zoek op de website