Auditor Kwaliteit, Veiligheid en Milieu

26 09 2022

Ben jij iemand die:

 • affiniteit heeft met de sector bouw, installatietechniek, petrochemie of recycling
 • onderzoekend is en met plezier wet- en regelgeving doorspit
 • stevig in zijn schoenen staat?

En die niets liever wil dan:

 • zelfstandigheid in zijn werk
 • ondernemers en bedrijven naar een hoger plan brengen
 • zichzelf ontwikkelen en kunnen doorgroeien in zijn vakgebied?

Lees dan snel verder en kom erachter hoe een werkdag bij Normec NCK eruit kan zien.

 

Een werkdag bij Normec NCK

Wat een baan als auditor kwaliteit, veiligheid en milieu zo mooi maakt?

Dat geen dag hetzelfde is. Letterlijk. Neem bijvoorbeeld de planning voor deze week: maandag bezocht je een klein schoonmaakbedrijf, dinsdag bezocht je een middelgroot bedrijf dat microchips maakt en vandaag auditeer je bij een bedrijf met 1200 medewerkers in de GWW-sector. Wat je daar gaat doen? Controleren hoe het bedrijf de schema’s voor veiligheid, kwaliteit en milieu naleeft.

Je begint de dag met een kop koffie samen met de directie en de KAM coördinator.

Om het ijs te breken informeer je hoe het in zijn algemeenheid gaat met het bedrijf. Het zijn drukke tijden voor de sector. Hoe gaan ze om met de tjokvolle orderportefeuille? En hoe met de krapte op de arbeidsmarkt? Lukt het ze om de opdrachten tot een goed einde te brengen? Je luistert goed en vergaart in dit eerste, haast informele gesprek belangrijke informatie.

Als de koffie op is, maak je een rondje door het bedrijf.

Je let goed op of dat wat je ziet overeenkomt met wat je zojuist tijdens het gesprek hoorde. Je maakt een praatje met de planner, de projectleider en de uitvoerder. Ook op de lijst van degenen die je wil interviewen: het hoofd van het bedrijfsbureau en het hoofd financiën. Je informeert naar hun werkzaamheden en vraagt goed door. Teruggekomen op de werkplek die voor je is vrijgemaakt, voer je een documentenonderzoek uit. Je bestudeert onder andere de directie-beoordeling, de uitkomsten van de recente interne audits en de compliance check.

Het tweede deel van de dag ga je het veld in.

controleren of de door het bedrijf zelf opgestelde procedures daadwerkelijk worden nagevolgd. Werken de medewerkers volgens de veiligheidsvoorschriften, dragen ze hun persoonlijke beschermingsmiddelen? Dat zijn zaken waar je op let. Maar ook: hoe gaat het bedrijf om met calculaties die tijdens het project uit de hand zijn gelopen? Wat doen ze met een niet-sluitende begroting, met klachten van klanten en hoe registreren ze trendanalyses?

Tegen het eind van de dag heb je een afrondend gesprek met de directie.

Je laat weten dat je enige onvolkomenheden in hun systeem hebt ontdekt. Hoewel dit voor hun een tegenvaller is, zijn ze blij met je bevindingen en zeggen ze toe aan de slag te gaan met de resultaten van de audit. Een collega van jou zal over drie maanden controleren of ze dit inderdaad correct hebben opgepakt.

Je sluit de dag met een goed gevoel af.

De audits die je uitvoert voegen daadwerkelijk iets toe. Dankzij jouw expertise weten bedrijven hoe ze nog zorgvuldiger kunnen werken, met tevreden klanten tot gevolg. Dat maakt jouw baan als auditor kwaliteit en veiligheid niet alleen zeer gevarieerd, maar ook nog eens maatschappelijk relevant. Wat jou betreft het mooiste aspect ervan.

Opleiding/werkervaring:

 • hbo-diploma of denkniveau,
 • diploma Middelbare- of Hogere Veiligheidskundige
 • minimaal drie jaar werkervaring bij een bedrijf in de sector
 • uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden?

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een enthousiaste en communicatief vaardige collega die het leuk vindt om elke dag uitgedaagd te worden, die niet opgeeft bij tegenslag en kwaliteit gedreven is. Je vindt het leuk om je ergens in vast te bijten en elke dag weer bij een andere onderneming binnen te komen. De startdatum is in overleg.

Reageer direct!

Als jij op zoek bent naar een afwisselende functie, waarbij je veel vrijheid hebt en je werk zelf kunt inplannen. En je het fijn vindt om zelfstandig te werken, binnen een team van enthousiaste collega’s. Solliciteer dan direct onderaan deze vacature of stuur je CV met motivatie naar recruitment-assurance@normecgroup.com.

Meer informatie?

Mocht je nog vragen hebben over deze vacature, neem dan gerust contact op met Mariëlle van der Meulen (Recruiter). Zij is te bereiken via telefoonnummer +31 (0)6 1091 7556. Stel je liever je vraag per e-mail? Dat kan via recruitment-assurance@normecgroup.com.

Een zelfstandige baan met zicht op een vast dienstverband en een super leuk enthousiast team van professionals.

32-40 uur

Afwisseling

Auto van de zaak

Certificeren

Communicatief vaardig

Marktconform salaris

Vrijheid

Werken bij Normec NCK

Vertrouwde werkgever

Duurzame groei is vanaf het begin ons streven. Door de jaren heen hebben we gecontroleerd onze positie in de markt verstevigd.

We doen het samen

We zijn niets zonder onder klanten en partners. Hun vertrouwen in onze aanpak, hun waardering van onze dienstverlening is onze bestaansreden.

Het beste uit elkaar halen

‘Teamwork makes the dream work’. Niet voor niets een cliché. Elke dag opnieuw gaan we ervoor. Voor onze klanten, voor elkaar.

Solliciteer direct op deze vacature

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Normec NCK Normec NCK logo Velserweg 14 1942 LD Beverwijk +31 (0)251 22 22 73 https://www.linkedin.com/company/normec-nck/

  Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Menu

  Zoek op de website