Auditor CO2-Prestatieladder

26 09 2022

Landelijk | 32 – 40 uur

Zet jij je graag in voor een beter klimaat? En heb jij ervaring met de aspecten van de CO2-Prestatieladder? Als Auditor CO2-Prestatieladder ben jij veel onderweg en is geen dag hetzelfde! Klinkt dit goed? Lees dan snel verder.

Over de functie

Jij bezoekt als Auditor CO2-Prestatieladder diverse klanten om te toetsen of zij voldoen aan de gestelde eisen volgens het duurzaamheidsinstrument CO2-Prestatieladder. Dit doe je met name, door de bedrijfsdocumentatie te bekijken en gesprekken te voeren met verschillende medewerkers. Zo krijg je een goed beeld van de situatie en of de bedrijfsdocumentatie overeenkomt met de praktijksituatie. Jij bent als Auditor geen adviseur, maar een echte toetser! Jij zal je bezig houden met de volgende werkzaamheden:

 • Het zelfstandig uitvoeren van audits bij onze klanten die gecertificeerd wensen te worden of het certificaat wensen te behouden, dit op het gebied van duurzaamheid.
 • Het beoordelen van bedrijfsdocumentatie vanuit diverse invalshoeken en methodieken.
 • Onderzoek op locatie en rapporteren van de bevindingen.
 • Narekenen of de door de klant genomen maatregelen tot de gewenste CO2 reductie hebben geleid.
 • Onderling overleg met directe collega’s aangaande norminterpretatie en uitvoering audits.

Je collega Planners zorgen dat je agenda gevuld is. Dit wordt dus allemaal voor je geregeld. Jij voert 5 dagen audits uit bij onze klanten. In de tijd die voor de audit staat zit ook je rapportage tijd ingepland. Zo heb jij voldoende tijd om je rapportage na afloop uit werken. Jij hebt de flexibiliteit en vrijheid om dit vervolgens vanuit huis af te ronden.

Functie-eisen

 • Jij beschikt over een HBO diploma of over kennis en ervaring op HBO niveau.
 • Aantoonbare kennis van de CO2-Prestatieladder en duurzaamheidsaspecten.
 • Kennis van de ISO 14064 – broeikasgassen (deel 1 en 3) en de ISO 50001 – efficiënt energiebeheer. Ook heb jij kennis van het GHG Protocol.

Verder zoeken wij een collega die verantwoordelijk is en goed zelfstandig kan werken. Jij bent professioneel en beschikt over goede communicatieve vaardigheden om zo het gesprek met de klant en hun medewerkers aan te gaan. Daarbij beschik jij over de nodige overtuigingskracht en inlevingsvermogen. Jij beschikt over een kritisch oog, durft beslissingen te nemen en heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan.

Over Normec NCK

Normec NCK maakt sinds 2019 onderdeel uit van de Normec Group, en is gevestigd in een monumentaal pand in Beverwijk. Normec Group is een ambitieuze, onafhankelijke en nog altijd groeiende organisatie die zich richt op testen, inspecteren, certificeren en compliance (TICC). Normec Group draagt zorg voor de kwaliteit en veiligheid van de materialen, systemen en producten van haar klanten. Normec NCK is een certificerende instelling voor het certificeren van managementsystemen en product certificering. Qua regelingen kun je dan denken aan VCA, ISO 9001, ISO 14001 en de CO2-Prestatieladder. Lees hier meer over Normec NCK.

De sfeer binnen de organisatie is laagdrempelig en informeel te noemen. Collega’s helpen elkaar graag, en ondanks dat jij veel onderweg zal zijn spreek jij je collega’s regelmatig! Als je start begin je met ons inwerkprogramma, waarbij jij een collega als  mentor aangewezen krijgt. Tijdens het sollicitatiegesprek wordt hier meer over verteld.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je krijgt een warm welkom binnen een gezellig team van professionals!
 • Een zeer uitdagende baan met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een goed maandsalaris, welke afgestemd is op jouw kennis en ervaring.
 • Leaseauto, laptop, smartphone en tablet. Dit allemaal ook privé te gebruiken.
 • 25 vakantiedagen. Dagen bijkopen is mogelijk.
 • Collectieve Pensioenvoorziening, met 50% premie betaald door Normec NCK.

En wat nog meer?

Er worden diverse bedrijfsfeesten georganiseerd, zoals de jaarlijkse BBQ en het zomer-/winterfeest. Via ons uitgebreide vitaliteitsprogramma mag je deelnemen aan bijvoorbeeld zwem- en hockeyclinics. Wil jij je verder ontwikkelen door middel van een opleiding of een training? Dit kan! Geef het aan en er wordt direct met je meegedacht. Ook zijn er volop doorgroeimogelijkheden, want door onderdeel te zijn van de Normec Group worden veel deuren voor je geopend.

Wil je meer informatie?

Mocht je nog vragen hebben over deze vacature, neem dan gerust contact op met Mariëlle van der Meulen (Recruiter). Zij is te bereiken via telefoonnummer +31 (0)6 1091 7556, ook via WhatsApp. Stel je liever je vraag per e-mail, dan kan dit naar recruitment-assurance@normecgroup.com.

Of reageer direct!

Krijg jij energie van verschillende milieuvraagstukken? En ben jij nieuwsgierig van aard? En herken jij jezelf in het profiel van een Auditor CO2-Prestatieladder. Solliciteer dan direct onderaan deze vacature of stuur je CV met motivatie naar recruitment-assurance@normecgroup.com.

Wil jij als Freelance Auditor een samenwerking met ons aangaan? Normec NCK staat hiervoor open.
Solliciteer via deze site, en vermeld bij je motivatie je actuele normkennis en uurtarief.

Als Auditor Duurzaamheid draag jij bij aan een beter klimaat!

32-40 uur

Afwisseling

Auto van de zaak

Certificeren

Klantcontact

Vrijheid

Werken bij Normec NCK

Vertrouwde werkgever

Duurzame groei is vanaf het begin ons streven. Door de jaren heen hebben we gecontroleerd onze positie in de markt verstevigd.

We doen het samen

We zijn niets zonder onder klanten en partners. Hun vertrouwen in onze aanpak, hun waardering van onze dienstverlening is onze bestaansreden.

Het beste uit elkaar halen

‘Teamwork makes the dream work’. Niet voor niets een cliché. Elke dag opnieuw gaan we ervoor. Voor onze klanten, voor elkaar.

Solliciteer direct op deze vacature

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Normec NCK Normec NCK logo Velserweg 14 1942 LD Beverwijk +31 (0)251 22 22 73 https://www.linkedin.com/company/normec-nck/

  Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Menu

  Zoek op de website